Bilvård i Arvika

Invändig rekonditionering av din bil

Såhär i vårtider är vi många som storstädar huset, rensar garaget och gör i ordning ute på tomten. I samband med att man tar sig an dessa vårprojekt bör man också ägna bilen en liten omtanke, det är oerhört viktigt att vårda bilen så att den håller sig i gott skick mellan säsongerna.

Vårstäda din bil

En invändig rekonditionering är det bästa alternativet för att göra bilen säsongsredo och den lämnar dessutom hela bilkupén fräsch. När du sätter dig i en bil som precis kommit ut från en proffsig rekonditionering möts du av en härlig slags nybilskänsla. Inbytta bilar som ska ut till försäljning rekondas invändigt för att bilen ska återfå sitt ursprungliga skick så långt det är möjligt. En rejäl dammsugning av bilens inredning görs och oftast används en speciell typ av industridammsugare för att på bästa sätt rengöra bilen från damm och smuts.

Tvätta rutorna ordentligt

Bilens fönster putsas och även enklare små fläckar på klädseln avlägsnas i den invändiga rekonditioneringen av din bil. Instrumentpanelen och andra delar av bilens plastinteriör poleras tills de får tillbaka sin nybilsglans. När man städar sin bil på egen hand hemma på gården glömmer man tyvärr oftast bort att rengöra bilens rutor, eller rättare sagt tror man att det räcker med lite vatten och trasa men problemet är att rutornas smutshinna är tuffare att komma åt än anat. Vid en professionell rekonditionering tvättas bilens rutor extremt noggrant med de bästa bilvårdsmedlen och de lämnas skinande rena utan den minsta smutshinna. En annan viktigt del som glöms bort när bilen tvättas hemma är fukt, det finns nämligen en stor risk att det samlas skadande fukt mellan golvmattorna och heltäckningsmattan i bilen. När proffsen rekondar en bil invändigt avlägsnas all eventuell fukt genom luftning, vilket omedelbart förebygger rostskador på bilen som riskerar att påverka bilens värde negativt.