Bilvård i Arvika

Utvändig rekonditionering av din bil

När årets första solstrålar tränger sig igenom de grå vintermolnen och våren börjar göra sig påmind är det bra tid att se över sin bil.

Det absolut bästa sättet att få sin bil i perfekt skinande skick är att låta proffs göra en rejäl utvändig rekonditionering av din bil. Den utvändiga rekonden innebär helt enkelt att bilen tvättas i olika steg för att på ett så effektivt sätt som möjligt få alla bilens små ytor rena och skinande blanka. För att uppnå bästa resultat används avfettningsmedel av högsta kvalitet, högtryckstvätt som tvättar rent på djupet och en speciell schamponering som rengör svåra ytor.

Följ modellanpassade rekommendationer

Varje bil har en medföljande lackrekommendation från sin tillverkare där det exempelvis framgår vilken typ av vaxning som passar bilens skick och typ av lack. Mindre ytor på bilen bearbetas en i taget med en särskild polerduk och i många fall används också en specialmaskin som ger lacken en skinande nybilskänsla. När proffsen polerar bilen arbetar de ytterst noggrant för att få ner så mycket som möjligt av lackens struktur, vilket resulterar i att bilen blir fabriksblank och det hjälper dessutom skötseln av bilen oberoende av det vaxskydd som läggs. Även hjulhus, fälgar och bilens alla dörrgångar rengörs och tvättas på djupet med specialbehandlade produkter för att få bort allt från insekter till asfaltspartiklar som fastnat på bilen. Ytor och detaljer av glasmaterial poleras tills de lämnas gnistrande rena och i den utvändiga rekonditioneringen ingår i de flesta fall även viss lackförbättring av små stenskott eller småskador i plåten.

Det är viktigt att ta väl hand om sin bil och hålla den ren och fri från yttre påverkan som till exempel vägsalt och solstrålning. Om du åtminstone lämnar in din bil för ett par rekonditioneringar per år hjälper det faktiskt bilen avsevärt för att hålla sitt marknadsvärde och dessutom få en längre livslängd.