Bilvård i Arvika

Så köper du bästa begagnade bilen

Fördelar med att köpa en helt ny bil är garantierna som medföljer. Med en ny bil är man garanterad en garanti på minst två år. Nackdelen med en ny bil är förstås att det blir en stor värdeminskning på bilen från första gången du kör den. Man räknar att värdeminskningen på en bil är hälften på bara tre år. Det kan alltså vara en bra idé att köpa en begagnad bil som är äldre än tre år. Oavsett om du vill köpa, sälja eller byta bil så får du bra information om det på sajten Vi köper din bil Västerås.

Privatperson eller bilfirma

Bilfirmor lägger alltid på en kostnad för sina bilar som ska betala deras omkostnader. Därför är det lättare att göra ett klipp av en privatperson. Bilfirmor har förstås en köptrygghet som de gärna använder som ett bra skäl till att välja dessa när man väljer att köpa begagnad bil.

Ska man köpa en nyare bil som ligger i de högre prisklasserna kan det vara bra att köpa hos en bilhandlare eftersom bilhandlare då brukar lämna någon form av garanti. Att köpa en begagnad bil som är av en nyare modell kan ge fabriksgaranti om detta finns kvar och då lönar det sig att köpa privat. Vill man ha en äldre bil så lönar det sig också att köpa begagnad bil privat då bilfirmor inte brukar vara generösa med garantin på dessa bilar. Nackdelen är att man kan behöva åtgärda en hel del småfel på bilar man köper av privatpersoner. Det kan vara strålkastarglas eller stötfångare som fått sig en törn och behöver bytas ut. Stänkskydd är förvisso inte lag på längre men kan vara bra att ersätta. Dessa kan du med fördel köpa hos Mudflaps som har stänkskydd till många bilmodeller. Stänkskydd är särskilt lämpligt om du kör kombi eftersom mycket fukt yr upp och suget gör att det lätt lägger sig på den mer vertikala bakrutan på kombimodeller.